top of page
  • Foto van schrijverSuzy

Slapeloosheid, acupunctuur kan helpen

Bijgewerkt op: 2 jan. 2022

Veel mensen hebben slaapproblemen. Sommige mensen kunnen niet snel inslapen, anderen kunnen dan weer niet doorslapen. Weer anderen worden te vroeg wakker. Dromen, nachtmerries en nachtzweten spelen vaak een storende rolDe meest voorkomende oorzaken van slapeloosheid vind je hieronder:


  1. Stress bv: langdurige conflicten, relatieproblemen, spanning op het werk

  2. Te veel denken of zich te veel zorgen maken

  3. Yin en yang niet meer in balans bv: menopauzesymdroom

  4. Slaap die gestoord wordt door pijn of ongemak

  5. Problemen met stemming door bijvoorbeeld depressie


Als acupuncturist heb ik dagelijks patiënten met slapeloosheid. In het algemeen kan men stellen dat vrouwen er vaker last van hebben dan mannen.


De laatste jaren zijn er ook meer en meer jongeren die lijden aan slapeloosheid. Ze hebben meestal te veel druk van het werk, studie of het gezin. Sommigen houden er een slechte levensstijl op na; bijvoorbeeld door vaak en langdurig gamen op computer of door overmatig turen op de gsm. Ook te veel gefrituurde voeding of overdreven alcoholgebruik heeft een negatieve invloed op de slaap. Ook niet onbelangrijk is het te laat gaan slapen.


Sommige patiënten kregen slaapstoornissen na erg ziek geweest te zijn. Bij deze personen is er onbalans tussen yin en yang. Verder kunnen ook de bevalling en menopauze de yin verzwakken; een van de redenen waarom vrouwen vaker lijden aan slapeloosheid.


In de praktijk zoek ik eerst wat de mogelijke oorzaken zijn bij de patiënt. Dan stel ik een behandelingsplan op, gericht op de oorzaken zodat er een efficiënte therapie kan opgestart worden.


Met acupunctuur pakken we de wortels van het probleem aan en we behandelen het hele systeem. Zodra mensen genezen zijn van slapeloosheid, verdwijnen er vaak ook een deel andere symptomen.


Het benodigde aantal sessies voor de behandeling van slapeloosheid varieert van persoon tot persoon, en hangt mede af van de oorzaken en de levensstijl. Gemiddeld mag je voor de behandeling rekenen dat er 4 tot 6 sessies nodig. Mensen die kampen met langdurige stress hebben na die reeks behandelingen nog enkele onderhoudsbeurten nodig.64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
Post: Blog2_Post
bottom of page