top of page

Chinese massage (Tuina)

Chinese therapeutische massage is een algemene term welke wordt gebruikt voor alle technieken die worden gebruikt om lichaam en weefsels te manipuleren die zowel manipulaties van de huid, spieren/pezen en gewrichten verzorgen maar ook de dieper gelegen organen, bindweefsels kunnen behandelen.

Deze therapie wordt toegepast op zowel ziekte als ook voor ziektepreventie. Door het toepassen van speciale technieken wordt het weefsel gemanipuleerd waardoor obstructies in de meridianen en organen worden opgeheven.

Toepassingen
Bij stress en spanningen - constipatie - slapeloosheid - geeft meer energie - preventief voor algemene ziekten - spijsverteringsstoornissen - verbetert het libido


Verminderen of verdwijnen van lichamelijke en geestelijke klachten - geeft een diepe ontspanning - vermindert menstruele klachten - verlicht rug- en nekproblemen - vermindert of stopt hoofdpijn en spierpijn - harmoniseert het autonoom zenuwstelsel


Het doel van deze massage is blokkades in het lichaam op te lossen waardoor de energie weer vrij kan doorstromen en het evenwicht tussen lichaam en geest hersteld wordt. Periodieke behandelingen helpen dit evenwicht in stand te houden.

P1020157.JPG
Massage: About Us

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een zachte,regelmatige druk/zuig massage. Effect: ontslakking en effectieve afvoer van afvalstoffen. Wordt vaak voorgeschreven door de behandelende arts.


Na esthetische ingrepen zoals ooglidcorrectie, facelift en liposuctie verkort en verlicht lymfedrainage het genezingsproces aanzienlijk. Het is heel plezierig na bijv. een kaak- of borstoperatie omdat zwellingen en spanning in gezicht hals en nek sterk verminderen.


Manuele lymfedrainage werkt krachtig anti-stress en wordt veel gebruikt bij darmreiniging en afslankkuren.


Tijdens de massage komt u tot een diepe ontspanning en kunt u zelfs in slaap vallen. Bloeddruk en hartsslag worden lager en de ademhaling langzamer. Lymfedrainage wordt ook ingezet bij huidverzorging. Het hertstelt de afvoer in het weefsel die bijv. stagneert bij cellulite, acne, oedeem bij zwangerschap e.d. De stroom van het lichaamsvocht kan zelfs tot 8x versnellen.

P1020159.JPG
Massage: About Us
bottom of page