• Suzy

Zona, een enkele behandeling kan de pijn stoppen

Bijgewerkt op: 13 dec 2020

Tijdens mijn reis naar China dit jaar heb ik Dr. Peng leren kennen, een zeer bekend geneesheer in de Chinese traditionele geneeswijzen. Typisch aan zijn werkwijze is dat hij er naar streeft om zo efficiënt mogelijk te werken door zo min mogelijk naalden te gebruiken. Bij de leermomenten met Dr. Peng bespraken we ondermeer zijn zeer specifieke methode om zona te behandelen. 

Zona, ook gordelroos genoemd, wordt veroorzaakt door een virus dat zich rond de zenuwbanen nestelt en de huid gevoelig maakt. De huidletsels bij zona bestaan uit blaasjes die een korstje krijgen, maar het is vooral de pijn, die ook na het verdwijnen van de huidletsels aanhoudt, die zeer vervelend is.


Kort na mijn terugkeer bood een patiënt zich aan in mijn praktijk, deze leed erg onder de tergende pijn tengevolge van zona, tot huilen toe vertelde ze. Vervolgens heb ik haar behandeld volgens de nieuw aangeleerde techniek. Onmiddellijk na de behandeling vroeg ik haar: ”Doet het nog pijn?” Waarbij de patiënt al wrijvend de pijnplaats bevoelde en zei: “De pijn is weg!”.


Uit deze ervaring, samen met de resultaten uit het onderzoek van Dr. Peng, kunnen we opmaken dat, in de meeste gevallen, de pijn van zona kan gestopt worden door èèn enkele behandeling. Enkel bij patiënten met een heel zwakke conditie zouden een 2de of 3de behandeling nodig zijn.95 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven

Is lumbale hernia te genezen?

Als acupuncturist heb ik in mijn praktijk bijna dagelijks te maken met klachten ten gevolge van wat men in het algemeen “een hernia” noemt.